2015. augusztus 29., szombat

Szedd össze magad!

Rosszabb esetben mindenkinél eljön az a pillanat, amikor az iskolapadot végleg a háta mögött hagyva kilép a munkaerőpiacra. Jobb esetben elég hamar megtalálod az első/következő állásod, rosszabb esetben pedig megnézegetnek és visszatesznek mint egy furcsa alakú gyümölcsöt a piacon. DE! Ettől még nem kell elhagynod magad!
Igen, egyszerűbb otthon ülni pizsamában és bánatodban a fagyit/fánkot/nutellát majszolni. (Been there, done that.) De rá kell jönnöd, hogy így még inkább nem fogsz kelleni. Sokkal inkább alkalmaznak egy pozitív életszemléletű fitt embert, mint egy letargiában ragadtat.

forrás
Tehát tedd le fagyis kanalat és nézz tükörbe. Tetszik amit látsz? Nem valószínű. Tetszenél magadnak pár kilóval könnyebben, formásabban? Hát persze! De ezért tenni kell. Vedd elő a futócipődet és menj el futni egyet. Hidd el, sokat segít.
Az is hozzátesz a közérzetedhez, ha reggelente megmosakszol, megfésülködsz, felöltözöl és nem a pizsamádban múlatod a napot. Akár egy kis sminket is feltehetsz, ha szeretnél.

A lényeg az, hogy ne hagyd magad az önsajnálat posványába süllyedni. Alakíts ki egy napi rutint, kelj ugyanabban az időben mindennap, reggelizz egy jót és légy tevékeny. Jelentkezz állásokra, rakj be egy mosást, takarítsd ki a lakást. Tevékenykedj otthon és akkor nem érzed elvesztegetett időnek.

És egyszercsak megtalálod álmaid állását, de addig is nem szabad elhagynod magad.

felirat
Nektek mi volt, ami segített ilyen helyzetben?

2 megjegyzés: