2015. augusztus 25., kedd

Mi van a telefonomon? - Windows Phone

Egyre nagyobb részt hasít ki magának a Windows Phone az okostelefonok piacából. Én 4 évig használtam androidos telefont, ám az nem működött megfelelően. Dávid tanácsára körülnéztem a Windows-os telefonok közt is, és megtaláltam a jelenlegi telefonomat köztük. Fontos volt számomra, hogy jó képeket tudjak vele készíteni, nagy legye a tárhelye és lehessen bele SD kártyát tenni. Így lett az enyém az első Microsoft telefon a Microsoft Lumia 535.

Alapvetően azok az alkalmazások, amelyek Androidon elérhetőek, megtalálhatók Windows Phone rendszeren is. Számomra a Messenger, az Instagram és a Twitter voltak a legfontosabbak.A Messenger alapból rajta volt a telefonon, ahogyan a Facebook alkalmazás is, ám FB-ra böngészőből szoktam felmenni.

A Twitter nagyon jól használható, igazából semmi különös, behoz mindent, ugyanúgy használható mint Androidon.

Instagram helyett egy 6tag nevű alkalmazást használok, mert Windows-ra még mindig csak BETA verzió érhető el instából, amit már vagy egy éve nem fejlesztettek. A 6tag pedig erősen hajaz az androidos társára, lehet benne DM-et küldeni.

A social media alkalmazásokon túl használok egy appot, amelynek Total C25K a neve, azaz Couch to 5K, ami segít, hogy a 0-ról elérjem azt, hogy egyben le tudjak futni 5 km-t. Nagyon jó kis app, de erről majd egy másik bejegyzésben mesélek nektek.


Ezen kívül még a Pomodoro Assistant, ami tulajdonképpen egy időzítő. Az app a Pomodoro technikán alapul, azaz 25 percig képes az ember az adott dologra koncentrálni, így az app is 25 percről indítja a visszaszámlálást. Ez idő alatt hatékonyabban tudsz takarítani, tanulni, dolgozni, mintha 1-1,5-2 óránként állnál meg 10-30 perces pihenőkre. 25 percig aktívan végzel egy munkát, utána 5 perc szünetet tartasz, nyújtózol egyet, csinálsz egy kávét/teát, majd újabb 25 percig csinálod a korábban félbehagyott tevékenységet. Megér egy próbát! :)


Nektek mik a kedvenc alkalmazásaitok? Ha lehetőségetek lenne rá, kipróbálnátok egy WP-os készüléket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése