2015. március 22., vasárnap

Mozgás háziállattal

Amikor itthon tornázom Rukia (akit ma már csak Cirminek, Cirmóknak és Cirmedlinek hívunk) mindig odajön hozzá, körülöttem sündörög, és megtámad, mert azt hiszi játszunk. Emiatt vidámabb a napi mozgás. De neki is szüksége van rá, hiszen kinti-benti cica volt, mielőtt elhoztuk. Eleinte megelégedett a nyitott ablakból való nézelődéssel, de egy idő után nem volt elég.
Beszereztem hát neki egy hámot pórázzal. De nem ám cicahámot, mert az kényelmetlen nekik, hanem a legkisebb kutyára való hámot vettem meg neki, ami épp végkiárusításon volt a Fressnapfban. Eleinte nem szerette, lapos kúszásban közlekedett benne, illetve kibújt belőle. Végül egészen megszerette, és kitapasztaltuk azt is, mikor a legjobb sétálni menni.

Indulás előtt, menekül a kamera elől :)
Így történt hát, hogy minden másnap este 8 körül lenyomom a tornámat és utána levezetésként 10 órakor kimegyünk sétálni egyet. Olyankor már nincsenek kutyások a közeli játszótéren, illetve a járókelő is viszonylag kevés, így Cirmi nyugodtan szaglászhat és felmászhat minden fára a téren. Természetesen villogót is tettem a hámjára, hogy lássam a kisasszonyt, mer eléggé rosszak a fényviszonyok, illetve ha a póráz és a hám szétkapcsolódna, látnám, merre menekül.
Sikerült épp lekapni, mert a szimatot felülírta egy járókelő :D
Az utóbbi 2 hetet viszont kihagytuk, mert Cirmi nővé érett, átesett az első tüzelésén, és nem akartam, hogy elszökjön, illetve hogy a kapuba vonzza a környék össze kandúrját. Viszont ma este már kikönyörögte a sétát, így 2,5 órás buszozás után újra elmentünk sétálni.

A kihagyás utáni első séta örömére minden fát megmászott :D
Végül pedig a fél órás túra után a takaró alatt sátrazva pihent egy kicsit
és kezdte elölről a fel-alá rohangálást, hogy ő bizony ki akar menni
Jó a cicának, jó a gazdinak, mindketten kijárunk a friss levegőre. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése