2015. január 3., szombat

Néhány gondolat a táplálkozásomról

Ebben a bejegyzésben arról írok, hogy mit tettem eddig, és mit tervezek tenni, aztn később pedig lesz egy bejegyzés, hogy mi sikerült belőle. :D

Alapvetően napi szinten kevés a tudatosan bevitt cukor adagom. Már 2 éve minden ízesítés nélkül iszom a teám, illetve a fekete teát szoktam néha ízesíteni cukorral és citrommal. Illetve a kávémba teszek, de az is, mindössze 4 teáskanál, szóval igazán nem sok. Igyekszem viszonylag változatosan enni, illetve elegendő rostot bevinni.

És hogy mit tervezek?

► Megfelelő mennyiségű folyadékot inni (a kávét nem számolom, mert vízhajtó hatású :D). Ehhez már nem fogom ignorálni egy jó kis app figyelmeztetését. A magasságom és a testsúlyom alapján kiszámolta, hogy 1980 ml folyadékra van szüksége a szervezetemnek, amit bevallok, néha nehéz megvalósítani, van, mikor 1 liter vizet iszom meg egy nap, ami igencsak kevés. Tehát a terv az, hogy óránként 2,5 dl folyadékot megigyak.


► Hetente minimum egyszer szeretnék húsmentesen étkezni, ezt mint már említettem, a másik blogon, a Húshagyó kedd-ben fogom dokumentálni, illetve recepteket megosztani. A terv az, hogy a főzelékeket önmagukkal sűrítem, illetve kukoricakeményítővel. Nem mondom azt, hogy teljesen letérek a fehér lisztről, mert sem pénzem sem okom nincs rá, mert azt vallom, hogy fogyni úgy lehet, hogy több kalóriát égetsz el, mint amit beviszel. És én nagyon szeretek enni, de most már meg fogom gondolni, hogy biztosan kell-e az a csokika, amíg hazaérek a boltból (15-20 perc séta, illetve villamosozás), biztos chipset akarok nasizni az esti filmezésnél/tanulásnál. De ha házi süteményről lesz szó, akkor abból biztosan fogok enni, csak mondjuk kevesebbet.

► Terveim szerint a reggeleket zabkásával és/vagy gyümölcsturmix-szal fogom kezdeni, a rostok fontossága miatt. Illetve ki fogom próbálni a zöld turmixot is.

7 megjegyzés:

 1. A zöld turmixok jók. Nagyon jók! :D Nasi tippnek meg: almachips házilag. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp kipróbálom, mostanság 3 darab gyümölcsből (illetve este alma-narancs-répából) dobok össze turmixot, teljesen kivált egy étkezést, és nagyon fincsik. Amint visszaérek Szegedre csinálok egy zöldet, alig várom! :D

   Törlés
  2. Élménybeszámolót mindenképp kérek majd róla, Dóri! :D

   Törlés
  3. Ofkorsz! Itt, vagy élőben? :D

   Törlés
  4. Őőő, itt is! Élőben viszont mindenképp! ;)

   Törlés
 2. az a zöldséges izéééé ahhhhh *.*

  VálaszTörlés